Günümüz Dünya’sında teknolojinin bu kadar kullanımda olmasından herkes etkilenirken, ilişkiler de bundan payına düşeni aldı. Günlük koşturma, zamanın nasıl geçtiğini anlamadığımız gündemler, yetişemediğimiz hissini bünyemize işledi. Bu koşturmacalarda ilişki için ayrılan zaman da kısıtlanmış oldu.

Yeni insanlarla tanışma ortamları eskiden olduğu gibi değil artık. Çoğu insan ilk ilişki adımlarını sanal ortamlarda bulunan siteler üzerinden atıyor. Hatta ilişkilerin ilk süreçleri buralarda bile yaşanabiliyor. Günümüz insanının kendinde eksikliğini hissettiği söylediklerinin dinlenmesi duygusunu bu tarz ortamlarda yazdıklarını okutarak tatmini daha olay sağlayabiliyor. Hatta kişi daha cesur ediyor kendini.

Online başlamış bir ilişki illa online olarak devam etmek yada bu şekilde kalmak zorunda değil elbette. Gelişip gerçek görüşmeye, hatta evliliğe kadar gidebilir süreç. Bunu tayin edecek unsur, kişilerin uyuşabilmelerinde gizlidir. Gerçek görüşmeye kadar ilerleyen bir ilişkiyi devam ettirebilmek için ilk görüşme çok önemlidir. Bir bağ kurduğunuz insanla ilk defa karşı karşıya geleceksiniz ne de olsa. Ve bu ilişki için bir dönüm noktası olabilecektir. Peki burada nelere dikkat etmek gerekir? Gelin birlikte bakalım:

1-     İlk görüşmenin olacağı zaman iyi belirlenmelidir. Acele yada sıkıştırılmış bir zaman dilimi olmamalı.

2-     İlk görüşmenin olacağı mekan iyi belirlenmelidir. Online iletişimde iken nelerden hoşlanılır, nereler sevilir vb konulara dair ön bilgi edinilmiştir zaten. Buna göre bir seçim yapılması sağlıklı olacaktır.

3-     Görüşmeye giderken temiz ve düzenli, kişiyi yansıtacak şekilde giyinmeye özen gösterilmelidir.

4-     Geç kalınmamalıdır.

5-     Bireylerin birbirini tanıyabilecekleri bir işaret, eğer online ortamda birbirlerini görmedilerse önemli olabilir.

6-     İlk karşılaşma ve selamlaşma samimi, ancak belirli bir mesafede olmalıdır. Ki karşı taraf rahatsız olmasın.

Eğer bu taktikler işletilir ve güzel bir ortam sağlanırsa ilişkinin ileriye gitmemesi için bir sebep yoktur. Online arkadaşlıktan gerçek görüşmeye geçmiş bir ilişkide her iki taraf için de bu ilişkinin devam etmesini umduğu sonucuna varmamız pek de yanlış değildir.