Flört dönemi oldukça önemli bir süreç ve ilişkide iki tarafında kendilerini adeta test ettikleri dönemdir. Flört döneminde kişi kendini nasıl ifade ederse karşı tarafın üzerinde öyle bir izlenim uyandıracak ve ileride bu durumu değiştirmesi zor olacaktır.

Flört Dönemi Nedir?

Flört dönemi, genelde kadın ve erkeğin bir ilişkiye başlamadan önce kendilerini tanıttıkları karşı tarafa ifade edebildikleri dönemdir.

Flört Devresinin Önemi Nedir?

Flört devresinin esas amacı karşı tarafın üzerinden ilgiyi azaltmayarak kişinin size olan ilgisinin artmasını ve âşık olmasını sağlar. Flört döneminde kişiler birbirlerini tanımaya ve bu ilişki kurmaya değer mi değmez mi gibi düşüncelerini netleştirmek isterler. Ayrıca flört dönemi mahremi paylaşmak için değil sadece bir sonraki aşamada karşı tarafın sizi merak edip çözmeye çalışması için olan dönemdir.

Flört Döneminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Flört ederken kendinizi olduğu gibi tanıtmaya çalışın. Bu dönemde dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:

·      Çok istekli görünmemek

·      Flörtte küçük hamlelerle ilerlemek gerekir.

·      Flört ederken karşı tarafla eğlenirken arada bir mesafe olmasına özen gösterilmelidir.

Flört döneminde her iki tarafta gizemini korumalıdır.

Neden Flört Edilir?

Genelde genç kızlar yada erkekler evleneceği doğru insanı bulmak için beğendikleri kişilerle flört ederler. Flörtte kadınlar ve erkekler birbirinden farklı davranırlar. Kızlar daha çok evlenmek için flört ederken erkeklerse eğlenceli beraberlik yaşamak için flörtleşirler.