İlişkilerde belirli sürelerde çiftlerin birbirlerine alışma ve birbirlerini tanıma süreci bulunmaktadır. Bu süreler her ilişki için farklı olabilmektedir. Bir ilişki süresinin çok fazla olması çiftlerin artık birbirlerilerine alışması ve sevgilerinin kaybolarak yerini saygıya bırakması gibi sonuçlar doğurduğu için tehlikeli olabilmektedir.

Flört Dönemi

Flört dönemi çiftlerin birbirlerini tanıma dönemidir. Bu sürede çiftler birbirlerinin hayatlarında uzun süreli olup olmayacakları yönünde bir karar vermeye çalışırlar. Evlilik gibi bir beraberlik isteyip istemediklerine o kişi ile bir ömür aynı hayatı paylaşıp paylaşmayacaklarına karar vermeye çalışırlar. Flört süresi genellikle çok uzun olabilmektedir. Yani bazı çiftler birbirlerini çok küçük yalarda tanıyarak uzun süreler birbirleri ile flört edip daha sonra da evlenebilmektedirler. Bazı flört süreleri de çok kısa olabilmektedir. Bu durum daha çok ileriki yaşlarda olabilmektedir.

İdeal Flört Süresi

Eğer yaşınız atık genç sayılmayacak bir yaş ise bu yaşlarda flört süresi kısa olmaktadır. Çünkü çiftler ne istediklerini bilerek hareket etmektedirler. İlişkiden beklentileri bellidir. Asla taviz vermeyecekleri konular da bellidir. Her iki tarafın sınırları oturmuştur. Bu gibi durumlarda flört süresinin uzaması önerilmez eğer sonucunda evlilik düşünülüyorsa birkaç ay içerisinde olması önerilmektedir. Uzadıkça çok farklı sorunlar çıkabilmekte ve ilişkiler bitme noktasına gelebilmektedir. Bu nedenle özellikle ileriki yaşlarda flört süresinin kısa tutulması önerilmektedir. Bu sürenin kısa olması ilişkileri daha çabuk evliliğe götürmektedir.