Bayanlarda yumurtlama dönemi kadının adet döngüsü içerisindeki birkaç dönem ile kısıtlıdır. Bu dönemler iyi bilinirse bu dönemlerin dışında kalan süreçlerde cinsellik gerçekleştiğinde bir gebelik gerçekleşmeyecektir. Gebelik istendiği durumlarda adet döngüsü içerisindeki yumurtlama dönemlerine dikkat edildiğinde gebelik gerçekleşme oranı çok yüksektir ancak yumurtlama dönemlerinin dışında gerçekleşen cinsellik ile doğal bir korunma yöntemi sağlamanız mümkündür.

Rahim Ağzından Gelen Akıntı

Rahim ağzından gelen akıntı dönemleri yumurtlama için en ideal dönemlerdir. Çok kıvamlı olmayan, bol, şeffaf, kaygan, uzayan bir akıntı döneminde gebelik oranı çok yüksektir. Bu dönem gebeliğe en elverişli olan dönemdir.

Islak Günler Gebelik İçin En İdeal Günlerdir

Adet döneminden sonra birkaç gün rahimden akıntı gelmez bu dönemler kuru olarak geçer ve bu dönemde cinsellik olduğunda bir gebelik söz konusu olmayacaktır. Ancak akıntının olduğu dönemlerse bir cinsellik olursa gebe kalınma oranı çok yüksek olmaktadır. Eğer gebelik istenmiyorsa bu dönemde ilişkiye girilmemesi gerekmektedir.

Yani doğal bir korunma yöntemi belirlenmek isteniyorsa bayanların rahimden gelen akıntı dönemlerinin izlenmesi kayıt altına alınmalıdır. Bayanlar kendi akıntı dönemlerini ilk üç ay izleyerek ve bu dönemlere göre cinsel bir periyot izleyerek gebelikten korunmuş olurlar. Bu sürecin etkili olabilmesi için düzenli bir adet priyodu gerekmektedir. Düzenli bir şekilde adet gören bayanların akıntı dönemleri de düzenli olmaktadır.