Yaşadığımız ilişkiler bazen bilerek bazen de bilmeyerek kopma noktasına gelebilmektedir. Bazen bazı şeyleri kurtarmak bizim elimiz de olsa da bazı durumlarda ne yaparsak yapalım o ilişki kopmaya mahkum olmaktadır. Uzun süreli birlikteliklerde o ilişkiyi bitirmeyi her iki taraf da göze almak istemez ve bu durumda ilişkiyi kurtarmak için bir takım adımlar atmak isterler. Bu adımlar ilişki durumuna göre değişkenlik gösterebilir ancak genel hatları ile aynıdır. Bitmek üzere olan bir ilişki de son kez şunları yapmanız işe yarayabilir.

Konuşun

Eğer ilişkinizde yolunda gitmeyen bir şeyler olduğunun farkında iseniz ve ilişkinizi kurtarmak için bir şeyler yapmak istiyorsanız onunla konuşmayı deneyin. İletişim hayatımızın her döneminde etkili olan bir şeydir ve ilişkilerde de işe yaramaktadır. Bu nedenle sizi rahatsız eden, karşı tarafın hatalarını içeren bir konuşmayı onu suçlamadan yapmanız etkili olabilir.

Daha Çok Vakit Ayırın

Eğer son zamanlarda birbirinize yeteri kadar vakit ayırmadığınızı düşünüyorsanız ve bu ilişki bu yüzden bitme noktasına geldi ise bu durumda birbirinize daha çok vakit ayırmalısınız. Örneğin birlikte ufak bir tatile çıkmayı teklif edebilirsiniz. Tatil boyunca sadece birbirinizle ilgilenin, telefonu bile elinize almayın. Aynı şeyleri ondan da yapmasını isteyin. Bu şekilde yaklaşımlar etkili olabilmektedir. Çiftler böyle durumlarda ilişkilerini bitirmek yerine o ilişkiye bir şans daha vermeyi tercih etmektedirler.